Batman returns – eller den knap så sjove slutning på vores coronaforløb

Alt burde jo være godt. Børnene ventede på deres negative test, og datteren var særdeles utålmodig. Vi bookede tests, og jeg fik booket én for meget, men tænkte, at det gik nok. Hvis endnu en test kom tilbage  ”inkonklusiv”, så skulle vi ikke booke, afvente, teste, vente én gang til. Så da både søns og datters test kommer negative tilbage, så var de klar på skole og børnehave.

LÆS OGSÅ: Vi har fået Covid19

Og glæden ville ingen ende tage: Datteren var så glad for at være tilbage – ”jeg har den bedste skole, de bedste venner, de bedste lærere” sang hun. Tirsdag hentede jeg først vores datter og hendes veninde, som skulle til svømning. Så hentede jeg sønnen, som endnu ikke har deltaget i den gymnastik, jeg købte og betalte for tre uger siden.

Og så ringer egen læge: Den ekstra test, vi fik taget for vores datter, er positiv! Vi ringer til skolelederen, samt til alle pigeforældrene, hvis døtre har krammet vores datter i den rene gensynsglæde. Svømning er aflyst, gymnastik er aflyst. Vores datter græder. Skolelederen taler med kommunelægen, som beordrer hele vores datters klasse hjem, da de har været i kontakt med én, der har testet positiv og til test lørdag. Når deres lørdagstest er negativ, må de komme i skole, men de skal have en negativ test mere og blive hjemme, hvis de får symptomer. Vores datter skal i karantæne i syv dage. Min mand kører prompte ind til Fælledparken og får testet børnene for hhv. 4. og 5. gang.

LÆS OGSÅ: 5 DAGE, 6 NÆTTER MED CORONA

Vi er noget rystede og kan ikke forstå, hvordan vores datter inkubationstid kan være næsten tre uger. Var Covid19 ikke supersmitsomt? Ingen kan rigtig forklare det. Styrelsen for Patientsikkerhed fortæller, at har man først haft covid19-virus i kroppen, så kan man teste positiv i op til otte uger efter.

Og jeg ved nu, hvad coronaskam er. Det er, når man ringer rundt til alle pigeforældrene og fortæller, at deres børn skal i karantæne pga. vores datters positive test. Alle var så søde, men hold da op, jeg var slået helt hjem i Ludo.

LÆS OGSÅ: FARVEL, FARVEL FLAGERMUS

Onsdag kommer så svaret på børnenes 4. og 5. test: De er begge negative. Så vi taler med egen læge, med skolelederen, med børnehavelederen, med andre forældre, med Styrelsen for Patientsikkerhed og med kommunelægen. Ingen kan rigtig forklare, hvordan vores datter kan teste negativ, negativ, så positiv, så negativ, eller hvordan vores søn kan gå sammen med sin mor og far i isolation i 2,5 uge uden tilsyneladende nogensinde at blive smittet med den smitsomme coronavirus. Vi spørger heller ikke mere. Vi er bare taknemlige for, at vores søn straks måtte komme i børnehave, og at vores datter nu må komme i skole mandag.

Kommenter, spørg eller diskuter indlægget