Mor er ude på noget helt andet…

Regeringens corona-nedlukning har jo sat en brat stopper for, hvor meget mor kan være ”ude på noget”.

Lige nu er jeg vist mere ”inde med computeren” eller ”nede med det hele”. ”Nede Mette” har i alt fald fået en helt ny betydning for mig.

Men hvis livet giver dig citroner og alt det der, så må man jo finde på noget andet at bruge sit liv på. Så jeg forsøger med vold og magt og en god portion Netflix at se positivt på tingene. Jeg har derfor besluttet mig for at læse flere børnebøger for mine børn – gerne klassikere, jeg selv har ventet med længsel på at høre igen – og læse flere bøger for mig selv – og så dele mine erfaringer hér.

Man skal læse – også for sine børn, siger de kloge, selvfølgelig fordi det er hyggeligt, men fordi det er så helt, helt utrolig vigtigt for deres sproglige udvikling.

Hvorfor læse højt for dit barn? 

  • Give læselyst
  • Udvikler talesproget
  • Giver nærhed og fælles erfaringer
  • Udvider ordforrådet
  • Styrker læse- og skrivefærdigheder
  • Opøver koncentration
  • Giver kendskab til forskellige genrer
  • Giver viden om andre levemåder

Kommenter, spørg eller diskuter indlægget