Den fineste nye børnebog: Historietyven

Titel: Historietyven
Forfatter: Graham Carter
  
Udgivet: Marts 2021 på forlaget Gad Børnebøger
Jeg vil anbefale bogen til: Børn i alderen 4-7 år, som vil nyde en rolig historie med smukke billeder, der giver noget at tale om.

Vi faldt over denne fine billedbog med det smukke omslag. Historien handler om Olivia, som elsker at læse – indtil en bogtyv stjæler alle byens bøger. Olivia må være modig som en pirat, en detektiv og en opdragelsesrejsende og skaffe bøgerne tilbage.

Tyven viser sig at være en ret sød blæksprutte, som har set, at bøger gør byens borgere glade. Men da den ikke kan læse, ved den ikke, hvad den skal bruge alle de bøger, den har stjålet til nede i havets dyb. Olivia redder bøgerne. Det gør hun ved at dele glæden og magien ved at læse med bogtyven, så bøgerne kommer tilbage til byen.

Bogen kunne holde både min 5 årige og min 8 åriges fokus – og ud fra de farvestrålende illustrationer, talte vi om, hvad der sket, og hvad bøgerne mon handlede om. Der er masser af fine detaljer, og bogens fine pointe om, at man – når man kan læse – åbner et skatkammer af eventyr, er jo altid vigtig.

Bogen koster 269,95 kr. Vi lånte den på biblioteket.

Kommenter, spørg eller diskuter indlægget