”Den utrolige historie om Pompeji” af John Malam for børn ml. 8-12 år. En rigtig god tegneserielignende fortælling med farvestrålende billeder, som taler direkte til barnet. Man har rollen som en gammel husslave for en romersk dreng og oplever og overlever Vesuvs udbrud. Der er dog ikke tale om en “du-vælger-selv-handlingen”-bog. Begge mine børn på 4,5 og 8 år kunne holde fokus under hele oplæsningen og var begejstrede. Kan på nogle biblioteker lånes som e-bog på E-reolen. Set i Moesgaards museumsbutik for 99,95 kr.
”Gudernes Vrede” af Sandra Schwartz (2013) for børn ml. 9-12 år. Bogen handler om drengen Lucius og pigen Livia i Pompejis sidste dage år 79, før vulkanen Vesuv går i udbrud og udrydder alt liv i byen.
“Pompeji” af Thomas Meloni Rønn (2019) Serien Mega klog. En rigtig god faktuel gennemgang af Pompeji med mange billeder i et letforståeligt sprog. Jeg har opdelt den i tre dele og læst for mine børn. Man hører om vulkanudbruddet, Romerriget, udgravningerne, hvordan en romersk by er opbygget, om mad og vand i akvædukter, samt om gladiatorerne.
”I vulkanens skygge” af Mary Pope Osborne (2008). Fra 9 år. Læs-selv-bog med lix 21. En del af serien ”Det magiske hus i træet” om to børn på tidsrejse til Pompeji. Kan købes i Moesgaards museumsbutik for 69,95 kr.
”Flugten fra Pompeji” af Christina Balit (2003) for børn ml. 3-6 år. Kort letlæst billedbog om to børn, der undslipper Pompejis ødelæggelse.
”Børnene fra Pompeji” af Maria Helleberg (2001) fra 9 år. Den 10-årige rige dreng Gajus stikker af kort før vulkanen Vesuvs udbrud for at finde sin mor, der er rejst hjemmefra. Han møder slavebørnene Kalos og Diana, og de hjælper hinanden i kampen mod slavehandlere og for overlevelse efter naturkatastrofen. Kan på nogle biblioteker lånes som e-bog/lydbog på E-reolen.