Monstre i dybet – særudstilling på “Den Blå Planet”

Siden Danmarks Akvarium i 1993 flyttede til Amager og blev til ”Den Blå Planet”, er der løbet meget vand i havet.

Men det kan risikere at få en brat slutning. Som følge af Covid19 og de deraf faldende besøgstal kæmper ”Den Blå Planet” med økonomien. Efter 15 måneder med nedlukninger, corona-restriktioner og ikke mindst en nedgang i antallet af gæster på mere end 60% i forhold til 2019 kæmper Den Blå Planet, Danmarks Akvarium på Amager nu for at overleve. Det var én af grundene til, at vi besøgte ”Den Blå Planet”. En anden grund var, at vi ville se særudstillingen ”Havet for længe siden”, som åbnede i maj 2021 og kører til slutningen af 2022.

Særudstillingen fortæller havets og livets historie. Som del af udstillingen kan man se 10 modeller af fortidens havdyr i fuld størrelse. Der er Tårnblæksprutten på størrelse med en varevogn, Kongeskildpadden, der er så stor som en bil og den 11 meter lange monsterhaj Megalodon – hvidhajens forfader.

Vi talte om, at livet er startet i vandet, samt at vand er forudsætning for liv. Jorden – vores egen blå planet – er indtil videre det eneste sted, vi kender med vand og liv.

Læs mere om de 10 fortidshavdyr HER

Udstillingen er flot, og særligt er teksterne virkelig spændende. Min eneste anke er, at flere af modellerne hænger i loftet, så de kan være lidt svære at se, samt at det kan være svært at holde fokus, når de store smukke tropiske akvarier også konkurrerer om opmærksomheden.

LÆS MERE om særudstillingen “Havet for længe siden”

Tips og tricks til “Havet for længe siden”

Hvis man vil starte med særudstillingen ”Havet for længe siden”, så gå ind i arm nr. 3 og hold til højre, hvor udstillingen starter med et kæmpetusindben. Alternativt skal man gå gennem Regnskoven og hele arm 2, og så er gassen gået lidt af ballonen, når man først når derned.

Start med at gå rundt og læse de gode beskriver af havmonstrene for børnene; man kan evt. læse lidt om dem her inden udstillingen.

Hvis barnet er lidt overvældet af mørket, så forklar, at mørke og kølige omgivelser holder fiskene raske.

Husk at få et lille quiz-hæfte fra en Blå Planet-medarbejder. Der er en lille præmie, når børnene har løst det. 

Mine børn er altid begejstrede for at røre ved fiskene i de to bassiner, hvor det er tilladt. Det ene befinder sig p.t. lige ved særudstillingen.

I varmt vejr er legepladsen for enden af arm 1 sig fantastisk til at lege og sjaske, hoppe, fiske, rutsje, plaske – ikke mindst mens mor slapper af i en liggestol.

Billetter koster mellem 185 kr.-195 kr. for en voksen, mens en børnebillet for et barn mellem 3-11 år koster 100-105 kr.

Udstillingen varer til slutningen af 2022.

Fotos: Egne, samt “Den Blå Planet”.

2 kommentarer til “Monstre i dybet – særudstilling på “Den Blå Planet””

Kommenter, spørg eller diskuter indlægget