Teater Anemonen: “Frk. Ignora & Mister Georg”

Lørdag den 18. september var vi i Teater Anemonen og se opsætningen “Frk. Ignora & Mister Georg”.

Forestillingen er baseret på Katrine Marie Guldagers børnebøger om frk. Ignora. Frk. Ignora er en fin lille Pippifigur i sin egen ret, som kærmper med de store følelser i livet – at blive rasende, at føle sig ensom, jaloux, forladt, forelsket, bedrevidende – uden helt selv at forstå hvorfor.

Læs mere om Frk. Ignora-serien

Kender man ikke frk. Ignora, kan hendes bekendtskab på alle måder anbefales. Katrine Marie Guldager formår med et lix-tal på 9 – så selv de nyeste selvlæsere kan være med – at skrive og beskrive de store følelser i livet og ikke mindst, at man ikke må eksplodere op i hovedet på folk, for så kommer der ridser i folks hjerter. Frøken Ignora kommer ind på mange af livets dilemmaer og giver stof til samtaler længe efter, at siderne er læst. Historierne om ‘Frøken Ignora i vandtårnet’ var de første bøger, som min dengang 8 årige datter læste helt selv – og med den begejstring, der følger, når man er ved at knække læsekoden.

Teaterforestillingen tager udgangspunkt efter, at frøken Ignora og Georg er blevet kærester. Nu vil de gå til dans, og Georg vil følge trinene, mens Ignora vil danse efter sit eget hoved. Det fører os gennem en snak om at være elsket – bare fordi du er dig. Det er meget fint, og meget enkelt.

KØB BILLETTER her

Jeg havde sat Datter9år til at læse de første historier om Frøken Ignora i vandtårnet for Sønnæsten6år, så han også kendte universet. Kender man ikke historierne, er det nok lidt svært at følge med.

Det er på alle måder en børneteaterforestilling på de yngstes præmisser – på den gode måde. Sønnæsten6år sad med et sageligt smil og klukkede sig gennem den 40 minutter lange forestilling, og jublen var stor i salen.

Pladserne er unummerede i den lille teatersal, så kom i fornuftig tid, hvis I vil have en god plads. Salen var stuvende fulgt, da vi så forestillingen. Man kan lægge “pladsen er reserveret”-sedler, hvis man lige skal en tur ind i caféen. Store tasker og jakker må ikke medbringes i teatersalen, men kan hænges i garderoben, som låses af under forestillingen.

Foran teateret ligger en fantastisk legeplads, som man med fordel kan sætte tid af til at besøge efter forestillingen.

Teater Anemonen: “Frk. Ignora & Mister Georg”

Hvornår: Fra 3. september til 2. oktober 2021
Hvor: Teater Anemonen ligger i Suhmsgade 4, 1125 København K. – et stenkast fra Rundetårn
Hvem: Aldersgruppe: 5 – 12 år – teaterstykkets målgruppe er tættere på de 5 end de 12 år 🙂
Hvor længe: Varighed: 40 minutter
Hvor meget: Priser: Voksne: 135,00 kr. Børn under 25 år: 65,00 kr., Seniorer: 115,00 kr. Rabat med MitTeater
KØB BILLETTER her
Medvirkende: Arian Kashef som Georg, Ingrid-Marie Thorlacius som Ignora og Tobias Trier som fiskemand, Latino-Leif og andre roller.

Foto: Egne fotos.

Kommenter, spørg eller diskuter indlægget