I Darwins fodspor på Zoologisk Museum

Sidste uges kulturdag gik til Zoologisk Museum, som faktisk ikke ret meget længere hedder Zoologisk Museum. Museet er nemlig et af de tre museer, der fusioneres under navnet Statens Naturhistoriske Museum.

Zoologisk Museum lukker derfor som selvstændigt museum den 23. oktober 2022 og genåbner i slutningen af 2024 i en stor ny museumsbygning ved siden af Botanisk Have, som er det andet museum i treenigheden under Statens Naturhistoriske Museum. Det sidste er det tidligere Geologisk Museum.

Efter at Sigurd tog os på en fænomenal tur gennem naturvidenskabet, er vi som godnatlæsning i gang med at læse ”Sigurd fortæller naturvidenskab”. Vi har læst om ”Big Bang”, der faktisk slet ikke sagde BANG! Om solsystemet, om Darwins rejse med HMS Beagle til Kap Verde og Galapagos-øen. Og Sigurd kan noget! Som det mest naturlige i hele verden udpegede min 9 årige datter busten af Darwin og sagde:

”Det er Darwin. Han har grundlagt den moderne biologi og Evolutionsteorien.”

I Zoologisk Museums permanente udstilling ”Evolution” har man siden 2009 kunne gå i Charles Darwins fodspor. Det bedste er, at Zoologisk Museum har udarbejdet et helt fantastisk læringsspil med 19 spørgsmål, som på en spændende og oplysende måde guider én gennem Evolutionsudstillingen. Man får bl.a. til opgave at finde forhistoriske dyr og sammenligne dem med nulevende dyr, at studere Galapagos-øen, at udpege forskelle mellem patte- og krybdyr, se på menneskets evolution og meget, meget mere.

LÆS OGSÅ: Monstre i dybet på Den Blå Planet

Dysten starter hos evigt populære ”Misty” – en langhalsede Diplodocus, hvor man skal sammenligne dinoens skelet med sit eget. Det er genialt fundet på, for det får børnene (og deres voksne) til at reflektere på en helt anden måde, end når man blot står og ser på skelettet. ”Mistys” historie er fortalt som film – og finurligheden i, at det faktisk var arkæologens to drenge, som fandt skelettet, gør de fleste børn en smule benovede.

LÆS OGSÅ: Dinosauer i Knuthenborg.

Quizen tilgås fra mobil, men man skal ikke bøvle med at installere alle mulige og umulige apps. Man spiller på en internetplatform. Undervejs får man opmuntrende beskeder om, at man nu har point til at være lige så cool som f.eks. en urpadde, en microraptor eller noget helt andet. Det vækker udelt jubel hos børnene!

Til sidst kan man se dagens high score – havde jeg været en smule mere teknisk, ville jeg kunne prale af et screendump af vores resultat, men vi nøjedes med at give os selv en belønning i museumsbutikken.

Spillet er udarbejdet til udskolingen, men min 9 årige datter havde intet problem med at besvare spørgsmålene. Hun har selvfølge også været på 3 dages zoocamp i Zoologisk Have. Så ved man et-eller-andet om et dyr eller ti. Lillebror syntes, at det var lidt svært, men var draget mod Darwins skib – eller roret, som små mænd kan få timer til at gå med at pille ved.

“Evolutionsdysten” på Zoologisk Museum

– “Evolutionsdysten” består af 19 spørgsmål, som det tog os fem kvarter at komme igennem.
– Man tilgår quizen her: https://evolutionsdysten.dk/
– I receptionen kan du få en parkeringstilladelse til at parkere på området tilknyttet Københavns Universitet.
– Zoologisk Museum lukker allerede kl. 16.00.
– Se filmene udarbejdet til “Sigurd fortæller naturvidenskab” HER
– Vi har investeret i et årskort, der gælder til både Zoologisk Museum, Geologisk Museum (Statens naturhistoriske Museum) og Botanisk Have.
– Køber man et årskort Duo (350 kr. for en voksen, 250 kr. for barn), kan man tage en ledsager med. Jeg er derfor gæst på min datters kort.

Kommenter, spørg eller diskuter indlægget