Årets bedste oplevelse: Koldinghus og Kongerækken

Lad det være sagt med det samme: Vi havde en intet mindre end gennemført fantastisk dag på Koldinghus. Det skyldtes primært de fabelagtige børneaktiviteter i ”Kongerækkens værksted” målrettet børn fra 5 til 10 år, men undertegnede på 42 var også svært godt underholdt!

Planen var at se Jim Lyngvilds udstilling om Kongerækken.  Udstillingen løber fra den 12. juni 2020 – 3. januar 2021.

Vi har købt Jim Lyngvilds bog med billederne fra udstillingen, og børnene har bladret i den. Endvidere har vi læst ”Sigurd fortæller om Kongerækken”. Det er ærligt lidt af et projekt, som jeg har løst ved at spille den tilhørende cd for børnene i bilen. Sigurd har stille og roligt læst os gennem sagnkongerne til Margrethe den 2. og det har været lettere for mig end at læse bogen.

Koldingshus tilbyder lydfortællinger mv. ifm. udstilling HER.

I efterårsferien kan man lave sit eget våbenskjold, opleve Kirstens Munks morgentoilette, samle Kalmarunionen med Margrete den 1, fægte med Christian den 7., dekorere et sværd med Valdemar Sejr, møde den unge Christian den 4. og hans lærer i skolestuen og dekorere sin egen krone med Sophie Amalie. I weekender og på udvalgte dage er enkelte skuespillere tilstede i og uden for udstillingen.

Vi ser Kirstens Munks morgenvækning lidt fra oven.
Vi får en opbyggelig snak med den fuldmægtige frue og husbond om Kalmarunionen.

Jeg vidste godt, at jeg var god til at lægge puslespil, men jeg havde aldrig troet, at det ville blive så nyttigt. Citat: Datter8år efter at være blevet skamrost af Margrete d. 1 for at samle Kalmarunionen i puslespilsbrikker.

Den unge Christian den 4. og hans lærer underviser børnene.

Personligt var jeg helt solgt til ”selfieoplevelsen”: Man kan photoshoppe sit ansigt ind i to dronninger og to konger og få tilsendt billedet på sin telefon. Helt genialt.

Skuespillere og frivillige går på alle måder ”the extra mile” for at skabe en god oplevelse for de besøgende. Det er lige fra den imødekommende ekspedient i museumsbutikken, de udklædte hofdamer, som spotter om et lille menneske ikke kan se teater og hjælper hen til en bedre plads, til skuespillerne som er ”på”, sjove, snaksaglige og vidende om deres karakter. Der er aktiviteter i slotsgården, mad i telte og en helt fantastisk stemning.

Underholdning i slotsgården.

Der var faktisk kun én ting, som var mindre godt, men det kunne til gengæld have gjort vores besøg til en halvdårlig oplevelse.

På trods af, at jeg på alle måder har hjemsøgt hjemmesiden, havde jeg simpelthen ikke fanget, at man både kunne og burde have købt billet hjemmefra – og booket tid til at se udstilingerne!

Da vi ankommer til Koldinghus kl. 10.30, kan vi først få tid til Jim Lyngvilds udstilling kl. 12.45 og til børneaktiviteterne 13.30. Det havde været bittert at vente to timer – og umuligt at lade børnene vente tre timer! – til børneaktiviteter, der tager op mod to timer at komme igennem. Heldigvis fandt Koldinghus’ kompetente medarbejdere et hul, så vi kunne starte med børneaktiviteterne og tage dem i en lidt anden rækkefølge. Det endte dermed helt perfekt, men det kunne have ført til to overtrætte børn = ødelagt oplevelsen for os alle.

HUSK DERFOR: Book her eller kontakt kooridnator Charlotte Korsgaard på tlf. 7979 1092 / 2022 8906 eller mail chako@koldinghus.dk

Jeg fandt udstillingen både flot og spændende, men idet jeg havde snydt og købt selve bogen i forvejen, så kendte jeg billederne. Enkelte af Jim Lyngvilds kreationer kan ses. Frederik den 5. og hans dronning Louise, Frederik den 2., Frederik den 4. og hans dronninger Louise og Anna Sophie, Margrete den 1. samt Sophie Amalie og hendes uvenskab med Leonora Christine er særligt fremhævet. Den næsten 5årige pilede igennem udstillingen, mens den 8årige var momentvis interesseret og særligt betaget af Margrete den 1. og kortet over Kalmarunionen på gulvet.

LÆS: Berlingskes anmeldelse af udstillingen.

2 kommentarer til “Årets bedste oplevelse: Koldinghus og Kongerækken”

Kommenter, spørg eller diskuter indlægget