Detektiv i Det gamle Danmark

Forleden var vi på ’Frilandsmuseet – Det gamle Danmark’ for at teste et helt nyt koncept, nemlig ”Gådejagt”.

Frilandsmuseet er et af de steder, der lidt tager vejret fra én, når man tænker over, hvad det egentlig indebærer. Dygtige historikere og arkitekter har skilt gamle huse og gårde ad, flyttet – og samlet dem igen, så vi alle kan se og få fornemmelsen af, hvordan Danmark i gamle dage tog sig ud. Og det var hårdt, koldt og fattigt – selv for dem, der havde mest på kistebunden.

LÆS OGSÅ: Sådan bliver du rig!

Frilandsmuseets nye koncept ”Gådejagt” er en serie af opgaver, der skal løses på Frilandsmuseet. Opgaverne kræver, at man følger nogle ledetråde og går på opdagelse i museets huse. Vi testede en familie-gådejagt, som er målrettet hele familien, så man sammen kan gennemføre og løse gåden.

LÆS OGSÅ: Danmarks Dåbsattest – Jellingstenene og Var der zombier i stenalderen?

Vores gådejagt bestod af fire opgaver. I fire forskellige bygninger havde spøgelser fra fortiden efterladt spor til at gætte deres navne. Opgaverne var meget forskellige. Vi satte børnene til den mest fysiske opgaveløsning: At løbe mellem poster, så de dannede bogstaver, og vi kæmpede med at finde bogstaver inden i et andet navn på gården fra Ostenfeldt, hvor beboerne har boet klods op ad deres husdyr.

Det fine ved gådejagten er, at alle kan være med. Vores hold bestod af Søn7år, Datter10år, Mor44år og Far50år, og der var en opgave for enhver smag. Vi fik et kort over museet og et fint hæfte med gåderne. Hæftet indeholdt også ledetråde, hvis man gik i stå. Vi løste gåderne på ca. 1 time – men vi havde også en supergådeknuser med på holdet.

LÆS OGSÅ: Børnebogen om Niels Bohr

LÆS OGSÅ: Jagthytten, som fik navn efter et elevatorbord

Selvom vi selvfølgelig godt ved, at der ikke findes spøgelser, som har efterladt spøgelsesspor, så formåede gådejagten at få os til at føle, at vi var detektiver på jagt tilbage i fortiden. Man ser både husene og deres inventar med andre øjne, når man leder efter spor. Har man besøgt Frilandsmuseet før, så er gådejagten en helt genial måde at være sammen på en anderledes måde.

LÆS OGSÅ: Rane og det magiske museum står til søs

LÆS OGSÅ: Børnebogen om Inge Lehmann

Gådejagt på Frilandsmuseet

Adresse: Frilandsmuseet, Kongevejen 100, 2800 Lyngby
Åbningstider: Typisk åbent alle dage undtagen mandag fra 10-16 eller 17.00, men tjek åbningstider for at være sikker.
Pris: Varierer efter sæson fra 110 kr, 120 kr. til 140 kr. Børn under 18 år er gratis!
Parkering: Gratis parkering foran museet og på parkeringspladsen lidt nede ad vejen.
Læs mere om Frilandsmuseet her

Kommenter, spørg eller diskuter indlægget