Fri som en fugl – Frilandsmuseet er åbnet

Det er ingen hemmelighed, at nedlukningen har gjort noget ved os, og at jeg for min del er noget mør af at have fejret 1 års jubilæum med den spisebordsstol, hvor jeg spiser både morgenmad, frokost, aftensmad, samt forsøger at passe mit job. Så min begejstring var til at tage at føle på, at Frilandsmuseet annoncerede, at de holder åbent allerede fra lørdag den 20. marts 2021.

Jeg besøgte Frilandsmuseet med Søn5år og hans bedste ven – og det var som at se to små glade køer blive sat på græs, da de pilede gennem indgangen og drejede skarpt ned til legepladsen – altid legepladsen – til venstre for museet.

At medbringe to 5 årige kan anbefales, hvis man trænger til smil på læben. Det er de mærkeligste ting, der rammer dem. Vi sidder ved hus nr. 73 fra Tågense, som ligger lige ved legepladsen og taler om, hvad det er bygget af, og hvordan det var at være husmand på Lolland-Falster i 1700-tallet. Så siger den ene dreng tankefuldt: ”Hvad mon de døde af?” hvortil den anden svarer ”Måske hjertestop? Eller covid-19?”

Da vi senere passerer et mindesmærke/gravsten for Frilandsmuseets grundlægger, Bernhard Olsen, spørger jeg, hvem de tror, det er sat over. Svaret kommer promte: ”Jesus!”

LÆS OGSÅ: Halloween på Frilandsmuseet

Frilandsmuseets altid søde og imødekommende medarbejdere gav os gode tips med på vejen om, hvor der var får, klappekaniner (ved hus 34 på Heden), gæs og høns, og ikke mindst en is-kiosk. Det passede heldigvis med, at vi kunne gå helt op i nordlige hjørne af Frilandsmuseet.

I det nordlige hjørne fandt drengene til deres store begejstring amfiteateret – det kan man bruge noget tid på at løbe rundt i. Ved Stationsbyen var der en legeplads med stabeltræ – og drengene var ikke til at trække væk derfra.

LÆS OGSÅ: Et efterårsbesøg på Frilandsmuseet

Efter 3,5 time på Frilandsmuseet kunne jeg ikke mere. Drengene kunne tydeligvis være blevet ved og skulle liige en tur forbi legepladsen igen, samt have lovning på, at vi snart besøger Frilandsmuseet igen. Det er heldigvis et løfte, jeg godt tør afgive – og opfordre alle andre til at gøre det samme.

Covid19-restruktioner: Ingen af bygningerne er åbne indenfor – men du kan godt komme ind på gårdspladserne og se ind ad vinduerne. Der opfordres til afstand. Museumsbutikken og restauranterne er lukkede, men der sælges is, kaffe, pølser og andet godt fra små udsalg.

Der var langt mellem gæster, da vi besøgte museet – en skoleklasse, en mødregruppe og en håndfuld andre gæster fordelt på ca. 40 ha. Det går nok.

Jeg har købt et årskort til den nette sum af 249 kr. – den fjerde gang, du besøger museet, så er det tjent ind.

  • Voksen: 70 kr.
  • Børn: Gratis.
  • Voksen + barn: 60 kr.
  • Årskort 249 DKK.

Praktisk information om Frilandsmuseet

Når alverdens vanvid trænger sig på
Så løfter du dit ansigt, prøver at forstå
Hvorfor de bomber alting til og med sig selv
De kan alligevel aldrig ramme din sjæl

Kim Larsen i sangen ”Fri som en fugl”

Kommenter, spørg eller diskuter indlægget