Golden Days

Golden Days er en kulturhistorisk festival, der med nysgerrighed og glimt i øjet tager historien, samtiden og det, der har formet og former os som mennesker og samfund under kærlig, kritisk og kreativ behandling.

Hvert år i september har festivalen et nyt tema.

I år ser Golden Days tilbage til dengang, hvor grundstenene for vores moderne verden blev lagt. Tilbage til en tid, hvor der i det sydlige Europa blev tænkt tanker så store og væsentlige, at de til stadighed præger vores forståelse af mennesker, magt, kultur og æstetik. Tilbage til kapitel 1 i den moderne europæiske historie: Antikken.

Program: Golden Days – Program

Golden Days Festival 2021 finder sted fra 3. til 19. september 2021. Der er over 230 arrangementer og oplevelser over hele Storkøbenhavn. Programmet har mange spændende tilbud for børn – og endnu flere for voksne.  Der er foredrag, quizzer, byvandringer, filmvisninger, koncerter, danseteater og meget mere.

Gentofte Kino viser ’Cleopetra’ med Elizabeth Taylor, Cinemateket viser ‘Elektra’ af Michael Cacoyannis og Jack Snyders ‘300’ om Slaget ved Thermypolay (“WHAT IS YOUR PROFESSIONS, SPARTANS?!”) Nationalmuseet holder quiz om druk i Antikken, der er vinsmagning i Antikkens vin, i Roskilde kan man lave en numsekop i ler, og på Zoologisk Museum kan man dyste om latinske dyrenavne. Listen er virkelig lang… Desværre er ’Den grusomme historie om Medusas hoved’ for de 3-8 årige allerede udsolgt.

Nogle tilbud kræver tilmelding, de fleste er gratis. 

Børnene og jeg har allerede booket en workshop til at lave skumsværd, fortælling om de græske guder og helte, et billedværksted om Odysseus’ rejse og en event om flyvende sko med kærlig hilsen til guden Hermes.  

Elizabeth Taylor i rollen som Cleopetra

Dyst om latinske dyrenavne

Vidste du, at en isbjørn er en Ursus Maritimus? At løven blandt venner hedder Panthera Leo? Og hvem gemmer sig bag Trigonopterus chewbacca? Alt det kan man blive klogere på, når Zoologisk Museum udfordre dig til en quiz om latinske dyrenavne. Zoologisk Museums formidlere fremviser kranier, skind og andre genstande fra dyr med interessante latinske navne.

Zoologisk Museum

Billedværksted inspireret af Odysseus’ rejser og eventyr

Oplæsning og workshop om historien om Odysseus’ tur hjem fra Troja, hvor han mødte både guder, mennesker og mærkelige væsener? Skab dine egne billeder, mens du lytter til fortællingen.

Børnebibliotekarerne præsenterer nogle af de allerbedste børnebøger om de græske guder, Asterix og antikkens Rom? Der er også fakta, tips og små historier om de mest berømte guder.

Hvor: Birkerød Hovedbibliotek

Læs mere og book gratis billetter HER

Noget om skumsværd og helte

De græske sagn og myter er spækket med god gammeldags krigsfortællinger. På Gentofte Hovedbibliotek kan du den 16. september fra 15.00-17.00 lave dit eget skumsværd sammen med værkstedsfører Stine Worm Sørensen. Du skal selv designe håndtag, længde og udsmykning, så sving saksen, og rul tapen ud. Til slut er vi klar til kamp mod trojanere, kykloper og hvem, der ellers vil slås. Eventen er for børn fra 6 år.

Book billtter her: Gentofte Hovedbibliotek

Fotos: Golden Days

Kommenter, spørg eller diskuter indlægget