Gourmet (også) for små ganer

På vores MOMU-tur, hvor vi så udstillingen om Pompeji og Herkulanum , samt Grauballemanden , spiste vi middag på restaurant Lieffroy i Nyborg. Vi havde bestemt forventet en god aften, men at det ville blive den bedste restaurantoplevelse med børn, havde jeg ikke set komme.

Vi har det lidt svært med børnemenuer på nuggets, pasta med kødsauce og røde pølse, for hvis man ikke lærer at prøve nye smagsoplevelser på en restaurant med kokke, som faktisk ikke laver andet end at lave god mad – hvornår så? I praksis er det dog lettere sagt end gjort. Og hvis man selv vil have en god aften, er pasta med kødsauce ofte det sikre og trygge valg.

På restaurant Lieffroy onsdag den 15. juli 2020 havde man på alle måder valgt at gøre sig umage.

Det startede godt, da Søn4år på vej opad trappen siger: “Her dufter af dejlig mad!”

Vi startede med appetizers… Man siger, at der er en første gang for alting. For mig blev det så dagen, hvor jeg spiste frølår – man kan jo ikke stå tilbage for Datter8år, som begejstret udbrød: “Det smager helt som kylling”. Søn4år var lidt mere tilbageholdende, men man skal jo også kunne kravle, før man kan gå.

Børnene fik en børnemenu, som var en voksenmenu tilpasset børn. Til forret var torsken i ét stykke arrangeret med regnbuetomater, og den tilhørende sauce kom i en lille fin kasserolle ‘on the side’.

Til hovedret fik børnene ligesom de voksne kalvemørbrad, som vores tjener beredvilligt skar ud for Søn4år, samt den trygge pasta.

Desserten var friske jordbær med lavendelis.

Datter8år fik en saftmenu at drikke, Søn4år drak cola.

Tjenerne var søde og imødekommende og behandlede børnene som restaurantgæster på lige fod med de voksne – men på børnenes præmisser. Stemningen var så god, at iPaden først blev bragt i spil i slutningen af hovedretten.

Efter så fantastisk en aften sluttede vi af med en regnbue over Storebælt – og så hjem i teltet og sove!

Restaurant Lieffroy

Åbningstider

Kommenter, spørg eller diskuter indlægget