Welcome to the jungle!

På sådan en helt almindelig lørdag, hvor vi faktisk ikke havde de store planer, spurgte børnene, om vi ikke kunne “tage et sted hen og lave noget”. Så turen gik til Glyptoteket midt i København, hvor vi tog på safari.

I billetsalget i kælderen står folderen med safari-skattejagten, og den kan på alle måder anbefales. Safarien er gratis – det samme er børns adgang til museet. I folderen er der enkle og nemme spørgsmål til børnene om at finde statuer i samlingen, der på en eller anden måde handler om dyr. Safarien tog os ca. 45 minutter og er rettet mod de 4-9 årige. Min 8årige datter, syntes, at det var sjovt, at hun selv kunne skrive de forholdvis enkle svar ind i folderen.

Vi tester vores museumskikkerter.

LÆS OGSÅ: Børnebogen om Niels Bohr

Safarien starter i Vinterhaven og fører jer gennem dele af den egyptiske, græske og romerske samling. Og det er overraskende sjovt! Som voksen opdagede jeg ting, jeg ikke vidste, selvom jeg mange gange er slentret gennem museet. I den egyptiske samling finder vi en bavian, og jeg prøver forgæves at få Søn4,5år til at ramme det rigtige ord ved at sige, at det er en bestemt slags abe. Han spørger forsigtet:

“Er det en abekat?”

Ud over de statuer, som børnene skulle finde, blev deres opmærksomhed også fanget af guden Anubis med sjakalhoved, Ramses II og kejser Trajan – “Mor, hvem er manden uden hænder?”

Folderen gav mig et af de bedre museums-hacks til børn, jeg længe har fået. “Ikke røre!” hører man sig selv småråbe højere og mere og mere hysterisk, når man er på museum med børn. Men her introducerer Glyptoteket en smart “museumskikkert”, som man kan bruge, når man vil se nærmere på tingene – så behøver man slet ikke røre skulpturerne! Det er sjovt, pædagogisk – og gik lige ind hos den 8 årige. Den 4,5 årige (det med det ½ år vil han gerne have, at jeg skriver) skulle lige mindes om det to-tre gange.

Kan vi ligge på samme måde som den egyptiske løve? Kan vi knurre til det bliver pinligt?

Safarien starter og slutter i Vinterhaven ved “Vandmoderen” – jeg ventede i spænding på, om det mon skulle lykkes Søn4,5 at falde i bassinet. Vi var ikke så heldige…

Børnene studerer guldfisk i “Vandmoderen”s bassin.

Stor ros til Glyptoteket for den flotte og underholdende folder, som ud over at tage os på en sjov måde gennem museet også bidrog med en anden og måske mere vigtig ting:

Safarien gør Glyptoteket levende og imødekommende for børn. Når Glyptoteket opfordrer til at lege “Jorden er giftig” på de smukke dekorerede gulve, så opdager man, at museer ikke er støvede vandrehaller, men spændende skattekister, som bare skal udforskes med en museumskikkert!

Safarifolderen fås på både dansk og engelsk ved siden af billetsalget i kælderen.

Husk, at man ikke må medbringe større tasker på Glyptoteket. I stedet får man udleveret små gennemsigtige plasticposer. Tasker, jakker, mv. låses inde med en 20 kr.-mønt i bokse i kælderen.

Karen Blixen skulle have sagt, at ”… der er noget ved safariliv, som gør, at man glemmer alle livets sorger og føler hele døgnet, som om man havde en halv flaske champagne i sig – ganske opfyldt af den mest inderlige taknemlighed over, at man lever.”

Safarien er slut – det tog ca. 45 minutter.

2 kommentarer til “Welcome to the jungle!”

  1. Jeg sidder helt og får lyst til en safari med ungerne i weekenden! Tak for endnu et skønt indlæg 🌞

Kommenter, spørg eller diskuter indlægget