Os og Bedstefar og så Nisse Pok – på Frilandsmuseet

Nogen har en kage-bage-dag, nogen laver juledekorationer og klipper juleklip, mens andre har en jule-træs-hente-dag. Og så er der dem, der har en fast teaterforestilling, som de ser hver jul. Her er én, man kan nå at springe på!

Frilandsmuseet sætter teaterstykket “Mig og Bedstefar – og så Nisse Pok” op. Stykket varer 30-40 minutter og spiller fra 24. november – 20. december 2020. Aldersgruppen er fra 5 år og op.

Forestillingen bygget på Ole Lund Kirkegaards klassiske julefortællling om en ikke helt almindelig nisse! Min 8 årige datter har allerede set forestillingen med skolen og var ellevild. Vi tager en tur til i december.

LÆS: Om julens helgener Sankta Lucia, Sankt Nikolaus og Sankt Stefan

Den oprindelige historie består af 24 korte afsnit, som vi herhjemme har fundet frem fra gemmerne og vil læse som godnathistorie. Kapitlerne er ikke mere end 3-4 sider lange – med billeder.

TEST DIG SELV: Kan du klare den svære nissequiz?

Forestillingen spiller i hverdage kl. 10.15 og 11.45 samt i weekender kl. 12.30 og 14.30. Så vidt jeg kan læse mig til, er hverdagsforestillingerne forbeholdt skoleklasser. Tilgengæld er der netop nu rabat – 125 kr. for voksne og 50 kr. for børn – og billetten inkluderer adgang til Frilandsmuseet.

Frilandsmuseet er der jul som i gamle dage. Her kan man blive klogere på jul i gamle dage: Historisk viden om julens fester  om julemand, julelege fra tipoldemors tid, om Sankt Nikolaus og om juletræet.

TEST DIG SELV: Den ultimative julequiz

VIGTIG INFORMATION

  • Billetter i weekend: teaterbilletter.dk
  • Billetter på hverdage (skoler): skriv til teater@natmus.dk
  • Der er kun adgang til resten af museet når museet er åbent. Se venligst åbningstiderne HER.
  • Indgang ved hovedingangen Kongevejen 100. Teaterstykket vises ved fiskerhuset fra Agger (nr. 1) og IKKE i Bernhard Olsen teateret.
  • Mød venligst op 15 minutter før forestillingens start
  • OBS! Grundet Corona vil forestilingen i år foregår udendørs i et overdækket telt. Vi anbefaler varmt tøj, da teltet ikke er opvarmet.

Og så er jeg drønspændt på, hvor meget historien har forandret sig fra 1982 – bedstefar har da mistet skægget fra billede nr. 1 til 2 – og har hovedpersonen ikke også ændret køn?

TEST DIG SELV: Kan du klare den svære nissequiz?

Kommenter, spørg eller diskuter indlægget