Dinoer i Zoologisk Have

Dagen i dag gik til Zoologisk Have for at se de kæmpemæssige dinosaurer, som har indtaget Frederiksberg.

Dinosaurne kan ses fra 10. april 2021 til den 26. september 2021 og er lidt af en tidsrejse, der tager os 66 millioner år tilbage i historien. Det er skaberen bag dinosaurerne fra Jurassic Park-filmene, Don Lessem, som står bag dinosaurerne. Hans firma hedder Robot Dinosaurs | Dino Don INC.

Firmaet har udarbejdet flere vandreudstillinger, og prøv lige at se denne her med drager og andre mytiske væsener! Den gad jeg godt se: Dragons | Dino Don INC . Der er bl.a. en arktiske drage, en basilisk og en manticore.

I Zoologisk Have kan du møde alt fra den 13 meter høje Brachiosaurus til den otte tons tunge Tyrannosaurus Rex, som bider langt hårdere end noget nulevende dyr. Dinosaurerne bevæger sig og ser livagtige ud.

Jeg besøgte Zoo med Søn5år og BedsteVen5år.

“-Hvorfor står der kun Zoo på skiltet? – Resten er jo logisk!”

Det er en meget fin samling, Zoo åbner foråret med. Jeg tænkte, at når man lige har besøgt Knuthenborg Safaripark og set en 40 meter høj dinosaur, så må det være lidt svært at hamle op med. Men det fungerer overraskende godt i Zoo! Dinosauerne er placeret i nærheden af nulevende dyr, der på en eller anden måde ligner dinosauerne. Det kan være måden, man jagter på (Deinonychus og løverne, samt Tyrannosaurus Rex og tigerne) bygger rede på (Maiasaura og flamingoerne) eller håndterer yngleplejen (Brachiosaurus og skildpadderne – de skrider bare fra det hele… æg og unger…).

LÆS OGSÅ: Vores besøg i Knuthenborg Safaripark

Brachiosaurus skuer ud over Frederiksberg

Zoo har etableret et telt nær tigernes indhegning, hvor man kan se på æg og knogler, mens de imødekommende formidler fra Zoo gør én klogere på fortiden og nutiden. Ærligt – jeg havde tænkt at gå hurtigt forbi, for det interesserer næppe drengene. Men der tog jeg HELT fejl! De var mere end opslugt og drøftede æg og redebyggeri med Zoos formidler… som også var virkelig god til at forklare og fortælle.

Er der mange mennesker?: – Ja, der var ikke tomt, men der var heller ikke overrandt på sådan en onsdag. Vi var næsten helt alene i afdelingen om “Norden” blandt brune bjørne og sæler, og med elefanterne. Alle voksne kunne få en bænk på legepladsen – vi vender altid tilbage til legepladsen. En venlig medarbejder fortalte dog, at der er ‘run’ på i weekenderne.

I denne uge kan årkortholdere invitere en gæst gratis med!

Vi fandt ikke alle dinosaurerne… Jeg har udarbejdet et kort over, hvor de befinder sig: Det kan du finde HER: Kort over dinoerne i ZOO.

Hvad: Dinosaurer i Zoo
Hvor: Zoologisk Have, Roskildevej 32, Frederiksberg
Hvornår: Fra 10. april 2021 til 26. september 2021

Der er også mulighed for at købe bøger om dinosaurer ved Villaen.

1 kommentar til “Dinoer i Zoologisk Have”

  1. Pingback: Oversigt over dinoerne i Zoo - Mor er ude på noget

Kommenter, spørg eller diskuter indlægget