”Jubiii – verdens klogeste legeplads er åben igen!”

Ordene i overskriften er ikke mine. De kom spontant fra Datter8år, da hun, Veninde9år, Søn5år og en masse andre heldige børn blev sluppet løs på Experimentarium i Hellerup.

Vi var blevet inviteret til et smugkig på opdatering af forskellige udstillinger, inden Experimentarium igen slog dørene op torsdag den 29. april 2021.

Vi har besøgt Experimentarium på Tuborg Havnevej et par gange, siden det officielt blev indviet den 25. januar 2017 – men der bliver ved med at være nye ting, vi opdager og afprøver.

LÆS også: Palle alene på Experimentarium

Mit bedste tip: Tjek Experimentariums hjemmeside om udstillingerne. Som voksen får du mange gode tips og tricks at tale med børnene om før, under og efter besøget.

Vi startede med at tage til Stranden, hvor vi legede, eksperimenterede og blev klogere på vand. Hvorfor stiger bobler opad, hvordan skal man overleve i vand, hvordan fungerer bølger, og kan vi beskytte vores kyster med diger og dæmninger? Børn fra 3 år og op vil elske det!

Så blev vi ”ført bag lyset” i Lyslabyrinten – den spændende udstilling om lys. Vi blev klogere på skygger og på, hvordan verden får farver. Det er lyset, der skaber den farvestrålende verden, vi ser. I Lyslabyrinten er der f.eks. et rum med gult lys, og først når man lyser på tingene i rummet med en lygte med hvidt lys, kan man se, hvilke farver de har.

LÆS MERE om Lyslabyrinten HER.

LÆS MERE om Under Huden HER

Mit bedste tip: Inviterer en legekammerat eller to med på Experimentarium. Det er nemlig verdens klogeste legeplads.

Der er forskellige priser på årskort fra 270 kr. for børn fra 3-11 til et Titanium årskort for en voksen + en voksen ledsager til 950 kr.

Ellers koster billetter 199 kr. for en voksen og 119 kr. for et barn mellem 3-11 år.

Photo credit: Egne foto og Experimentarium.

1 kommentar til “”Jubiii – verdens klogeste legeplads er åben igen!””

  1. Jeg elsker experimenatarium. Var der meget som barn, og havde årskort for en 4-5 år siden. Det kan være vi snart skal derud igen!

Kommenter, spørg eller diskuter indlægget