Forleden, da vi var hjemme hos Jim Lyngvild…

I efterårsferien besøgte vi Koldinghus, som i samarbejde med Jim Lyngvild havde skabt en fantastisk fortælling, som slog benene væk under både børnene, min mand og jeg.

LÆS OGSÅ: Forleden, da Jim Lyngvild og jeg var på Kronborg

LÆS OGSÅ: Nationalmuseets fantastiske udstilling om Bjørn Jernside

Jeg har længe ledt efter malebøger til børn, som på en sjov måde kunne formidle historien, men det har været tæt på umuligt for mig at finde. Jeg brugte henved en dag på at finde fornuftige tegninger af Pompeji. Så da Jim Lyngvild meldte ud, at han havde skabt en malebog med 32 løse stregtegninger fra klassiske malerier fyldt med smukke kjoler, konger og blomster – lige til at farvelægge, så købte jeg promte tre!

Jim Lyngvilds malebøger kan købes HER

Men det blev bedre endnu! Man kunne vælge, om man ville have malebøgerne tilsendt – eller selv afhente dem hjemme hos Jim Lyngvild. Nu er der jo mange, der bor i et helt almindelig rækkehus, eller en helt almindelig lejlighed. Men – Jim Lyngvild og hans mand Morten har altså designet og opført deres eget hjem – Ravnsborg – en vikingeborg i Korinth på Sydfyn. Sååå, jeg tror da lige, at nogen skulle til Sydfyn og hente en malebog i vikingeborg!

Der var arrangeret et fint nummersystem, så der ikke var mere end 20 gæster i festhallen af gangen. Vi parkerede, købte gløgg i pavillionen – Søn5år kæmpede med tårerne, da det gik op for ham, at han igen og igen havde sagt “nej tak” til æbleskiver i den tro, at det var… æbler i skiver.

Jeg skulle have fortalt børnene om vikingetiden, nordisk mytologi, inspirationen fra Tolkien, og så videre… Men jeg var ærligt lidt for betaget selv til at sige en masse klogt… eller mindre klogt.

Vi så huset udefra – Søn5år stirrede ublut ind ad køkkenvinduet, hvor husets firebenede beboere kiggede tilbage.

Så så vi det første tempel opført i 1.000 år til ære for de nordiske guder, et såkaldt gudehov. Det blev indviet tilbage i 2016 og er en imponerende oplevelse! Hvis man har en lille smule hang til nordisk mytologi, så er det med tilbageholdt åndedræt, at man næsten forventer selveste Odins tilstedeværelse i Lidskjalv.

Inde i festsalen var der langborde med øl, chokolade, postkort, plakater, cremer i Ravnsborgserien og fremfor alt Jim Lyngvilds bøger. Og ja, Jim Lyngvild var der også, og ja, jeg var pænt “star-struck”.

Ravnsborg holder åbent for besøgende fredag-søndag fra 10-16.00 frem til jul. Læs mere HER

Adressen er Hågerupvej 33, 5600 Faaborg – og det er køreturen værd 🙂

Fotos: Egne fotos, Bolius.

3 kommentarer til “Forleden, da vi var hjemme hos Jim Lyngvild…”

  1. Wow det ser ud til at være en oplevelse, og gode tips. Det skal vi også prøve ❤️

Kommenter, spørg eller diskuter indlægget