Eventyrlige dage på Frilandsmuseet – Det gamle Danmark

Fra den 26. juni til den 10. juli 2021 holder Frilandsmuseet H.C. Andersen Dage. Og man får virkelig valuta for pengene. Det er ikke bare sommer og sol – det er virkelig sjovt!

At træde ind i Frilandsmuseet på en idyllisk sommerdag er på alle måder, som at have fundet den lidt mindre kendte indgang til Narnia. Blomsterne vokser frodigt rundt om de små huse og store gårde, grisene hviler sig under pileflet, hestevogne triller forbi, og frivillige går smilende rundt i tøj fra forrige århundrede.

Vi havde udset os de tre små teaterstykker ”Prinsessen på ærten”, ”Svinedrengen” og ”Klods Hans” og var kl. 11.00 på pletten ved andedammen/På forten nr. 67-69 på Frilandsmuseets kort. Der er opsat bænke i forskellige højder, men ellers står man og sidder i græsset.

LÆS OGSÅ: Appetit på mere H.C. Andersen? Her er den forestilling, I skal se til jul 2021!

Vi havde fire børn i alderen 4 til 9 år med, og de klukkede af latter af skuespillernes fantasifulde og virkelig sjove fremførelse af de tre små eventyr – men det gjorde alle, der sad bænket på græsset.

Skuespillerne tilfører eventyrerne så meget humor og ironi, at alle kunne være med. At lade en bemærkning falde om, at Klods Hans’ ene bror kan alle dansetrin i ’Vild med Dans sæson 21” er både sjovt, nutidigt og virker helt i HC’s ånd.

11.00 – 11.15 Prinsessen på ærten
11.45 – 12.00 Svinedrengen fortalt af H.C. Andersen
12.30 – 12.45 Klods Hans
13.30 – 13.45 Fyrtøjet med H.C. Andersen
14.15 – 14.30 Uhygge i H.C. Andersens verden
15.15 – 15.35 Klods Hans
15.50 – 16.00 Fællessang

Frilandsmuseet har lavet en H.C. Andersen-eventyrjagt med 7 x 2 spørgsmål til H.C. Andersens eventyr, der knytter sig til en bygning. Vi var mætte af oplevelser efter de tre eventyr, så det blev ikke denne gang, at vi kom på eventyrskattejagt. Heldigvis går bygningerne på Frilandsmuseet ingen steder.

LÆS OGSÅ: Mellem græskar og elverpiger – Halloween på Frilandsmuseet

Eventyrdage på Frilandsmusseet

Mine bedste råd

  • Kom tidligt, særligt i weekenden er der mange mennesker.
  • Hav corona-pas klar ved indgangen
  • Der er kun 5 parkeringspladser lige foran museet. Parker i stedet på de to parkeringspladserne 50 meter derfra.
  • Tag et tæppe med til at sidde på – og et par sandwich og noget koldt at drikke.
  • Læs ”Prinsessen på ærten”, ”Svinedrengen” og ”Klods Hans” for børnene inden besøget.
  • Lej en trækvogn til tæppe og tasker (små glade drenge med tendens til gelében skal gå). De koster 25 kr. i billetsalget og står til venstre for indgangen over for hestefolden.
  • Tag H.C. Andersen-eventyrjagten på bordet i billetsalget. Svarene hænger inde i museumsbutikken.

Kommenter, spørg eller diskuter indlægget