Hvad vi skal se i teateret i efteråret 2021

Sommeren står for døren, og der bliver åbnet for kulturoplevelserne igen.

Her er en oversigt over, hvad vi skal i andet halvår 2021 – og starten af 2022.

”Atlantis” fra 3. september – 31. oktober 2021 i Tivolis Koncertsal

I september skal Datter9år, samt mor og far se musikalen ”Atlantis” i Tivolis Koncertsal. Jeg trak vejret dybt og slagtede sparegrisen for de gode pladser, for dén oplevelse, tror jeg, bliver alle pengene værd! Jeg har set ”Atlantis” opført som skolekomedie for nogen-og-20 år siden, og det var helt fænomenalt. Så hvad kan det ikke blive til med Stig Rossen og Pernille Petersson på rollelisten?

Vi skal se ”Atlantis” i Tivolis Koncertsal, men turneen fortsætter i Odense, Århus og Holstebro.

Bidder af de fantastiske sange kan høres her: Medvirkende (atlantis-musical.dk)

Musicalen Atlantis (atlantis-musical.dk)

”Vi de 1%” fra 25.8. — 18.9.2021

I september 2021 skal vi med et vennepar ind og se ”Vi de 1%”. Beskrivelsen lover, at det handler om de rige svin i ghettoerne. De er ofte kun sammen med andre, som deler samme kultur og værdier. De placerer deres børn i særlige skoler og ønsker ikke at bidrage til fællesskabet. Men så banker underklassen på…

Der er kun én skuespiller på scenen, så jeg er noget nysgerrig på, om det bliver sjov á la ”Snobberne” eller noget helt andet…

Vi de 1% – Østerbro Teater (osterbroteater.dk)

“Frøken Ignora og Mister Georg” fra den 3.8 – 2.10 2021

I september skal hele familien se “Frøken Ignora og Mister Georg”, som er baseret på børnebøgerne af Katrine Marie Guldager. Min datter har begejstret læst serien om ’Frøken Ignora i Vandtårnet’ i skolen, og jeg har læst med. Jeg må sige, at når en voksen kvinde kan græde (rettelse: stortude!) over en bog med lix 7, så kan forfatteren ét-eller-andet.

Teaterstykket er særligt bygget over historien om, at frøken Ignora går til dans. Ignora elsker at danse, men hun har sine udfordringer med at lade sig føre. Det er også den grundlæggende tematik – hvordan finder man balancen mellem hvem der leder og hvem der følger og hvordan? Danselæreren hedder latino Leif og spilles af Tobias Trier, der også komponerer et par sange til forestillingen.

Manuskriptet er skrevet af Anna Panduro, der også skrev det helt suveræne manuskript til Vintersilhuetter.

Frøken Ignora & Mister Georg — Anemonen

”Vintersilhuetter” fra 18. november til 19. december 2021.

Sidste år i december nåede børnene og jeg i teater “Riddersalen” på Frederiksberg og se ”Vintersilhuetter” om vinteren i H.C. Andersens eventyr.

Gennem fortælling af ”Den lille pige med svovlstikkerne”, ”Grantræet”, ”Den grimme ælling”, ”Snemanden” og ”Den lille Idas blomster” genialt sat sammen med velkendte sange, bliver H.C. Andersens eventyr levende.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse – og gode råd til at se “Vintersilhuetter

Det var så fabelagtig godt, at jeg slet ikke var i tvivl – den forestilling skal vi se igen; og far skal med!

KØB billetter her: Billetter Riddersalen

”Mio, min Mio” 8. jan.-5. mar. 2022

Vi starter 2022 med at se ”Mio, min Mio” på Teatret Zeppelin. Vi er ved at arbejde os gennem
Astrid Lindgrens klassikere, så det var helt oplagt at sætte bogen om drengen Bo, der rejser til Landet i det fjerne og forvandles til prins Mio på ønskelisten til Datter9års fødselsdag. I den eventyrlige verden får prins Mio en vigtig mission. Han skal redde landets børn, som den onde ridder Kato har forvandlet til forheksede fugle…

LÆS OGSÅ: Vi læser Astrid Lindgren.

Forestillingen spiller også i Randers d. 25. nov.-20. dec. 2021

Teatret Zeppelin – Byens Familieteater

Fotos: Pressebilleder, Billetlugen, Teater Zeppelin, egne fotos.

Kommenter, spørg eller diskuter indlægget