Turen går til vikingetiden – Rane og det magiske museum vender tilbage

I efteråret sidste år havde vi den store oplevelse at læse Merlin P. Manns første bog om Rane og det magiske museum. Jeg var kritisk indstillet: Holder ideen – er det ikke lidt slidt med et barn, der ryger tilbage i tiden? Men dét gør det – jeg overgav mig på side 3, og af og til måtte børnene lige råbe: ”MOAR!”, fordi jeg simpelthen kom til at læse vide selv … uden at læse højt.  

LÆS: Vores anmeldelse af Rane og det magiske museum 1: ”Blodkongens datter”.

Bogen henvender sig primært til børn i alderen 9-13 år, og som egenlæsning fra 10 år og opefter, men min søn på 5 år kunne sagtens være med til læsningen af “Blodkongens Datter”. Hvis man ikke har læst den, så er det bare om at komme i gang, for til oktober 2021 kommer fortsættelsen: ”Skyggerne i isen”. Bodil Bang Heinemeier har igen stået for tegningerne, der sætter fantasien i gang.

LÆS: Skattejagt på Nationalmuseet: Runer, det er da noget, man rister?

I ”Skyggerne i isen” følger vi Rane og Gunhild, datter af Svend ’Blodkongen’ Grathe tilbage til vikingetiden i hidtil ukendte egne af Grønland, hvor mørke skygger gemmer sig i isen.

Rane - Skyggerne i isen, Merlin P. Mann, Bodil Bang Heinemeier
Illustrationer fra bogen af Bodil Bang Heinemeier

Bogen starter, hvor ”Blodkongens datter” sluttede: Rane er landet på Nationalmuseet, men med Gunhild som blind passager. Hun kan ikke komme tilbage til sin egen tid i 1150, da der er gået kun i tiden. Og så er to smukke amuletter forsvundet fra museets nye vikingeudstilling. Hvis Gunhild skal kunne vende tilbage til sin egen tid, må hun og Rane ud på endnu en farefuld rejse i tid og rum. Denne gang går turen til vikingetiden og Grønland, hvor skygger fra en helt anden verden venter på dem.

Merlin P. Mann: “Skyggerne i isen”

Fakta om bogen

  • “Skyggerne i isen” tager vores hovedpersoner med til vikingetiden.
  • Den udkommer på Politikens forlag den 12. oktober 2021.
  • Bogen er blevet til i samarbejde med Nationalmuseet.
  • Bodil Bang Heinemeier står bag de levende illustrationer.
  • Bogen er nr. 2 i serien “Rane og det magiske museum”.
  • Den første bog “Blodkongens Datter” foregik under kongefejden mellem rivalerne Svend, Knud og Valdemar.

Kommenter, spørg eller diskuter indlægget